Get Adobe Flash player
Brojevi propolimed

Shopping Cart

Preparat namenjen za snižavanje nivoa masnoće i holesterola

VISOK HOLESTEROL - PAKOVANJE 250 grama


VISOKI HOLESTEROL – preparat namenjen osobama sa visokim holesterolom. Napravljen od meda i tinkturi lekovitog bilja, nazivamo ga i “prirodnim ubicom masnoće”, ne samo da smanjuje holesterol nego reguliše i trigliceride i jača krvnu sliku. Preporučuje se za:

SMANJENJE  NIVOA HOLESTEROLA
SMANJENJE  NIVOA TRIGLICERIDA
POBOLJŠANJE KOMPLETNE KRVNE SLIKE

Za vreme uzimanja – VISOKI HOLESTEROL – preparata:
-smanjite unos zasićenih masti
-zamenite meso ribom
-koristite maslinovo uljeVisok nivo holesterola u vašoj krvi povećava rizik od infarkta, a verovatno i šloga. Holesterol je supstanca nalik mastima koje cirkuliše u krvi. Organizmu su potrbne određene količine holesterola da bi održavao ćelijske membrane i vršio druge važne funkcije,ali njegov visok nivo dovodi do blokiranja arterija,što može da uzrokuje infarkt. Zato smo za vas napravili naš proizvod PROPOLIMED- VISOK HOLESTEROL u kombinaciji meda, propolisa , matične mleči, belog luka i artičoke u kombinaciji sa medicinskim gljivama, koja idealno balansira nivo dobrog i lošeg holesterola, čisti vaše krvne sudove od mogućih naslaga triglicerida i sprečava zakrčenje krvnih sudova i razvoj koronarnih bolesti i što je najbitnije ubrzava vaš metabolizam ! Mešanjem meda, lekovitog bilja i medicinskih gljiva čini dejstvo preparata PROPOLIMED – VISOK HOLESTEROL, delotvornijim, nego kada bi se koristili odvojeno. Razloga za to je u tome, kada se pomešaju medicinske gljive u prahu i lekobilje sa medom oni se vežu za šećere u medu koji te materije nosi kroz krvotok do oboljelog organa, a sama lekovita tvar iz gljiva i lekovitog bilja NE BI IMALA DRUGI NAČIN STIĆI NA CILJANO MESTO U ORGANIZMU !

VISOK HOLESTEROL

15.00 €Cena:
3.00 €P&P:
Loading Radim...
LoadingUpdating...

Med – snižava holesterol i trigliceride !

Sadržaj holesterola i triglicerida (masti, ulja) u krvi usko je povezan s načinom života, prehranom, te nedostatkom rekreacije i života u prirodi uopšte. Bavljenje pčelarstvom je zapravo borba protiv ovih ˝nečistoća˝ krvi, jer gotovo ni jedan pčelar ne poznaje bolesti i tegobe koje su uzročno povezane s povišenim holesterolom i trigliceridima. Svi oni koji nemaju mogućnosti bavljenja ovim časnim poslom, preostaje lečenje medom i belim lukom koji su odličan prirodni lek protiv holesterolemije i dijabetesa.

O holesterolu je napisan veliki broj tekstova i izneseno mnogo različitih stavova i mišljenja, ali osataje i dalje nedoumica u pogledu njegove uloge i porekla u našem organizmu (naročito krvi). Naučnici, doktori, mediji, proizvođači hrane poručuju:

Jedite namirnice bez holesterola, koristite (naše) ulje umesto masti – itd.

Ali, epidemija srčanih bolesti i holesteromanija se nastavljaju!

Dalje, lekovi za sniženje holesterola drugi su po izdanim receptima kod nas!   Da li je to potrebno?!

Granula holesterola

Rešenje ovih muka u rukama je pčelara!

Uzimanje namirnica s holesterolom nikako ne znači da će se povećati njegov sadržaj u krvi. Najbolje su to pokazala istraživanja dr. Framingha, obavljena još 1970. godine pod pokroviteljstvom Senata SAD-a. Istraživanje je dokazalo da su osobe ( muškarci su uzimali 702 g, a žene 492 g holestelola na dan) imali isti sadržaj ukupnog holesterola u krvi kao i kontrolna skupina; tj. muškarci 240, a žene 230 mg/ dl krvi!

Ovo istraživanje dokazuje da se holesterol ne resorbuje u probavnom sistemu čoveka!!    Zašto?

Našim metabolizmom, kao i životom uopšte, upravlja genomska (ukupna) inteligencija koja ne dozvoljava nepotrebno rasipanje energije (inteligencije). Naime, za razgradnje holesterola , kao “velike molkule” koju ne mogu upiti crevne resice i transportovati je u krv, organizam mora sintetizovati preko 200 enzima kojih, naravno, nema u zalihi. A, to je neracionalno i potpuno nepotrebno jer se razgradnjom holesterola dobiva samo energija.


Hemijski gledano, “čisti” holesterol je steroidni ugljendioksid koji se biosintetizuje od aktivirane molekule ocatne kiseline, zapravo od acetil-CoA. Naravno, u našem organizmu nije u čistoj formi već je vezan na masti – lipide i proteine. Kada govorimo o holesterolu mislimo na gliko-lipo-proteinski kompleks, kojeg proizvodi naša jetra; oko 3 grama dnevno.

Dakle, holesterol je proizvod našeg metabilizma, nema ga u biljnim namirnicama. Kao što znamo, čovek je najpre bio biljojed, a tek kasnije mesojed i omnivor (svejed). Zato je u našem genomu i ostala zapisana sposobnost njegove sinteze. Dalje, njegovom sintezom organizam se i bori protiv preteranog uzimanja hrane (energije), posebno u velikim obrocima, jer je velik deo suvišne energije (kalorija) sadržan u holesterolu.

Namirnice bogate holesterolom su: mozak, jetra, jaja, mleko i dr.; od jela to su: krvavice, suvo meso, čvarci. Svi znamo da je mleko – zdrava namirnica, a sadrži, u 2 deca, oko 30 mg holesterola, gotovo kao i kokošje jaje.

Valja zapamtiti – ni jedna namirnica biljnog porekla ne sadrži holesterol ! Svaku namirnicu koju uzimamo previše – povećava sadržaj holesterola u krvi!

Za razumevanje loših učinaka holesterola, važno je razlikovati tipove holesterola od triglicerida. Naime, analizom krvi određujemo: ukupni holesterol ( Total Ch.-TCh); holesterol niske gustine ( LDL-Low Density Lipprotein); - holesterol visoke gustine(HDL – High Density Lipoprotein); – trigliceride ( Tgly – Triglycerides) ili ukupne masnoće.

Za povećani sadržaj holesterola u krvi, odlučujuću ulogu ima preterano uzimanje hrane i njena mala potrošnja, tj. život bez sportskih aktivnosti, ali i umnog rada; loš izbor namirnica (manjak vitamina, svežeg povrća i voća; urođena sklonost dijabetesu i koronarnim bolestima; pušenje; stresne situacije; visok krvni pritisak itd. (Mozak može potrošiti do 30% ukupne energije, ako se „ koristi“)!

Vrlo je važan odnos između LDL-a (nazvan još i “loš holesterol”) i HDL-a. LDL transportuje mastiateroskleroznih promena – problema. Nasuprot LDL-u, HDL veže na sebe višak holesterola i odvodi ga u jetru ( žučnu kesicu). (trigliceride) kroz krvne sudove, pa ih zato može i taložiti na oštećena mesta arterija stvarajući tzv. plakove – naslage koje su uzrok poznatih

Dijeta i smanjenje težine (telesne mase) je svakako neophodno pri višku holesterola i triglicerida.Valja izbegavati masnu hranu, a jesti više voća i povrća (belog luka), semenke, hleb i pecivo od celih žitarica – integralni hleb i peciva; jesti više morske i rečne ribe itd.

Rekreacija i umerena sportska aktivnost, nezaobilazni su pri skidanju suvišnog sala, triglicerida i holesterola u krvi. Naime, kiseonik je najveći njihov “potrošač” odnosno neprijatelj. Prema NCEP-u preporučena, minimalna, rekreacija je 20-minutna šetnja svaki drugi dan ili svakodnevno penjanje stepenicama na četvrti sprat. Naravno, svaki oblik rekreacije mora biti odobren i pod nadzorom lekara.

Uzimanje meda ima pozitivnu ulogu u regulisanju sinteze holesterola. Ustanovljeno je da osobe treće životne dobi imaju prosečno 245 mg/ dl krvi ( 6,35 mMol/ l), tj. iznad granične vrednosti za ukupni holesterol, a osobe iste dobi, koje dnevno uzimaju do 100 g meda, oko 195 mg/ dl ( 5 mMol/l krvi).

Zaključak :

Razumnost u jelu i piću, fizička i umna aktivnost, život na čistom i svežem vazduhu (a to je radno mesto pčelara), svakodnevno uzimanje meda i ostalih pčelinjih proizvoda – i nema bojazni od holesterola i triglicerida.

Zakažite pregled

NOVO !

Besplatne konsultacije sa

dr. prirodne medicine

gđom Nenadović B.

od ponedeljka do subote

9 - 17 h

064/ 45 - 99 - 492

Baner za novi sajt na prirodnimlijekovima
Pakovanje aronije- 3 litra

Korištenjem naših prirodnih lekova, već posle 15 dana osetićete poboljšanje u rešavanju zdravstvenog problema.

Da bi vaš zdravstveni problem bio u potpunosti rešen, potrebno je da preparate koristite najmanje 3-6 meseci, jer je to period koji je potreban da vaš organizam 100% apsorbuje sve lekovite supstance! Naši 100% prirodni lekovi  mogu se koristiti  TERAPIJSKI i PREVENTIVNO!

 

Skype Me™!
Razglasi o www.PrirodniLijekovi.com - Facebook, Twitter,  Gmail,  MSN, MySpace, Yahoo... ili ubaci u favorite