Get Adobe Flash player
Brojevi propolimed

Shopping Cart

Preparat namenjen za osbe sa obolelim srcem i visokim krvnim pritiskom

VISOK PRITISAK - PAKOVANJE 250 grama


VISOK PRITISAK – preparat namenjen osobama obolelim od visokog krvnog pritiska. Napravljen je od meda, lekovitog bilja i lekovitih gljiva(shitake). Preporučuje se u slučaju:

POVIŠENOG KRVNOG PRITISKAZa vreme uzimanja – VISOKOG PRITISKA – preparata:


-smanjite unos masti i soli

-šetajte
Naš proizvod  PROPOLIMED – VISOK PRITISAK  smo napravili po starom tradicionalnom receptu vrhunskih travara sa naših prostora i obogatili saznanjima iz tradicionalne istočnjačke medicine stare preko 3000 godina u lečenju medicinskim gljivama! Spojili smo najbolje iz prirode za vas : pčelinje proizvode ( med i matičnu mleč ), lekovito bilje, beli luk i medicinske gljive shitake i reishi ! Naš preparat VISOK PRITISAK će vam na potpuno prirodan način rešiti problem visokog krvnog pritiska i uz to regenerisati  i druge vitalne funkcije u organizmu, jer svaki sastojak u našem proizvodu ima višefunkcionalno lekovito dejstvo na vaš organizam ! Mešanjem meda, lekovitog bilja i medicinskih gljiva čini dejstvo preparata PROPOLIMED – VISOK PRITISAK , delotvornijim, nego kada bi se koristili odvojeno. Razloga za to je u tome, kada se pomešaju medicinske gljive u prahu i lekobilje sa medom oni se vežu za šećere u medu koji te materije nosi kroz krvotok do oboljelog organa, a sama lekovita tvar iz gljiva i lekovitog bilja NE BI IMALA DRUGI NAČIN STIĆI NA CILJANO MESTO U ORGANIZMU !

VISOK PRITISAK

16.50 €Cena:
3.00 €P&P:
Loading Radim...
LoadingUpdating...

Ozbiljni zdravstveni problemi izazvani visokim krvnim pritiskom i manjkom njegovih vidljivih simptoma dali su mu reputaciju tihog ubice. Krvni pritisak je sila kojom krv deluje na arterije i vene dok cirkuliše kroz organizam, a kontroliše je složen regulatorni sistem, uključujući srce, krvne sudove, mozak, bubrege i nadbubrežne žlezde. Normalno je za krvni pritisak da varira, ali kod nekih osoba on ostaje hronično visok, stanje medicinski poznato kao hipertenzija.

KORIST MEDICINSKE GLJIVE SHITAKE ( ŠITAKE ) KOD HIPERTENZIJE

Sama arterijska hipertenzija (visoki pritisak), jedan od najčešćih zdravstvenih problema, oštećuje unutrašnjost zidova arterija i ubrzava razvoj koronarne ateroskleroze, pa je zato jedan od glavnih faktora rizika za nastanak srčanih bolesti (angina pektoris, predinfarktno stanje, infarkt miokarda, miokardiopatija, iznenadna srčana smrt), ishemije i moždanog udara, tromboze, plućne embolije, gangrene, slabljenja rada bubrega, smetnji potencije.

Ateroskleroza se razvija tako što nakupine holesterola u arterijama postepeno blokiraju krvotok. Previsok nivo holesterola prvenstveno onoga niske gustoće, uzrokuje slepljivanje krvnih zrnaca, odnosno povećanu viskoznost ( lepljivost) krvi, a u 30-tim godinama života zidovi  naših krvnih sudova postaju manje rastezljive. To dovodi do slepljivanja krvnih zrnaca, a sa smanjenom elastičnošću žila smanjuje se i protok krvi, a time i “ispiranje” ugrušaka.

Što je još gore, ugrušci se još lakše lepe za zidove arterija kada smo pod stresom, a u tome još pomaže prehrana bogata masnoćama, naučna su istraživanja potvrdila popularno shvaćanje narodne medicine dalekoistočnih naroda da je gljiva shiitake takva hrana koja “aktivira krvotok” i sprečava ili čak i leči “izliv krvi u mozak”. Ne samo shiitake, nego i neke druge vrste lekovitih gljiva, sadrže eritadenin, grifolin, visoko nezasićene masne kiseline, derivate nekih ganoderičnih kiselina, neutralna detergent-vlakna i hitinska vlakna, koji u znatnoj meri snižavaju odnosno održavaju normalnu nivo masnoća (holesterola, triglicerida i fosfolipida) u krvi.

Druge materije (germanij, lentinan, tirozinaza…) neposrednije poboljšavaju krvotok, šire krvne žile, sprečavaju gubitak njihove elastičnosti, i posebno povećavaju snadbevanje mozga i srca krvlju. Te procese dodatno potpomažu materije koje na neškodljiv, prirodni način deluju smirujuće na središnji i autonomni živčani sistem, što dodatno reguliše pritisak.

KORIST MEDA I PČELINJIH PROIZVODA  KOD HIPERTENZIJE

Već smo pomenuli koliko je za organizam neophodan kalijum. Med i pčelinji proizvodi sadrže ne samo veliku količinu kaljuma, već i čitav niz korisnih mineralnih materija.

Med, kao hranljivi proizvod, izvor je važnih, lako usvojivih ugljenih hidrata, koji su osnovna energetska sirovina. 100 gr meda organizmu daje 335 kilo kalorija. Med konkuriše takvim visokokaloričnim proizvodima, kao što su šećer, čokolada, kakao, orasi. Ali se od njih razlikuje po tome što ne sadrži samo ugljene hidrate, već i ceo niz važnih materija za organizam. Nabrojimo samo neke: kalijum, soli kalcijuma, natrijuma, magnezijuma, gvožđa, sumpora, joda, hlora, fosfora. I, što je posebno interesantno, količina mineralnih materija u medu je skoro ista kao i u krvi čoveka, i sve one imaju veliki značaj za organizam.

Potrebno je znati da se svi proizvodi od meda aktivno usvajaju. Zbog toga od njih ima koristi samo ukoliko dođu u želudac sa pljuvačkom. Zato što duže držite u ustima med, cvetni polen i druge pčelinje proizvode, što duže ih mešajte sa pljuvačkom, i tim će biti veća korist od njihove upotrebe . Med je prijatnog ukusa, ali je polen gorak, pa se zato sa njim može koristiti malo meda.

Potrebno je znati da se med i pčelinji proizvodi ne primenjuju zajedno sa drugim lekovima i sredstvima za lečenje koje vam je preporučio lekar. Umesto leka, med je koristan radi preventive bolesti, kao i u I stadijumu hipertenzije, kada se bolest još može zaustaviti.

Još jedan legendarni narodni lek za visok krvni pritisak i to veoma efikasan, čije je dejstvo naučno potvrđeno, je beli luk (allium sativum, garlic). On je kao lek dosta korišćen u kineskoj narodnoj medicini. Nedavno je u Nemačkoj ispitivano njegovo dejstvo i ustanovljeno je da znatno snižava dijastolni (donji) krvni pritisak kod obolelih sa srednje teškom hipertenzijom. Taj efekat se postiže sa nekoliko čena dnevno. Efekat belog luka je tokom ispitivanja postajao sve veći, što govori o njegovom kumulativnom dejstvu. Beli luk je na sniženje krvnog pritiska delovao najviše svojom sposobnošću da opusti glatke mišiće krvnih sudova, i tako ih proširi. To dejstvo je posledica velikog sadršaja adenozina, koga ima i u crnom luku. I sirov i kuvan beli luk snižavaju pritisak, ali je svež efikasniji.

Previsoki nivo masnoća u krvi, uz pomoć visokog pritiska, dovodi do temeljnog poremećaja krvnih sudova – ateroskleroze, koja sužava sudove, remeti krvotok i prouzrokuje sve slabiju ishranu tkiva i organa i tako uzrokuje različite bolesti srca i krvnih sudova.

Zakažite pregled

NOVO !

Besplatne konsultacije sa

dr. prirodne medicine

gđom Nenadović B.

od ponedeljka do subote

9 - 17 h

064/ 45 - 99 - 492

Baner za novi sajt na prirodnimlijekovima
Pakovanje aronije- 3 litra

Korištenjem naših prirodnih lekova, već posle 15 dana osetićete poboljšanje u rešavanju zdravstvenog problema.

Da bi vaš zdravstveni problem bio u potpunosti rešen, potrebno je da preparate koristite najmanje 3-6 meseci, jer je to period koji je potreban da vaš organizam 100% apsorbuje sve lekovite supstance! Naši 100% prirodni lekovi  mogu se koristiti  TERAPIJSKI i PREVENTIVNO!

 

Skype Me™!
Razglasi o www.PrirodniLijekovi.com - Facebook, Twitter,  Gmail,  MSN, MySpace, Yahoo... ili ubaci u favorite